Фонд за стипендии на Тук-Там Иди, учи и се върни подкрепя

...
Фонд за стипендии на Тук-Там Иди, учи и се върни подкрепя
Коментари Харесай

“Иди, учи и се върни” – стипендии на Тук-Там за образование в чужбина

Фонд за стипендии на Тук-Там " Иди, учи и се върни "  подкрепя стимулирани българи да продължат образованието си с магистратура в задграничен университет. А по-късно да донесат наученото назад и да се осъществят в България.

Кандидатстването за четирите стипендии от 10 хиляди лв. стартира онлайн и ще продължи до 5 юни, като тази година бъдещите стипендианти имат опция да аплайват за 2 състезанието по едно и също време. Вариант са общите стипендии на Неделя и, които са отворени за претенденти от всички специалности, както и двете специализирани стипендии – в сферите на технологиите, компютърните науки, информатика, софтуерното инженерство и други (от Playtech и Тук-Там ) и в региона на устойчивото развиване, зелен мениджмънт и финанси, климатични промени, обществено предприемачество и нововъведения, корпоративна обществена отговорност (от PostScriptum и Тук-Там). 



Младите хора придобиват в непознатите университети освен познания и умения, само че и уголемен светоглед, който развиват при общуването си с хора от целия свят. " Да си интернационален студент и стипендиант в Ню Йорк е наслаждение и привилегия, само че най-ценното са хората, които срещаш по пътя, "  казва Дениза Георгиева, която учи организационна логика на психиката в City College New York, Съединени американски щати.  Андреа Попйорданова, която учи образна връзка в Royal College of Art – London, Англия, счита, че хората, които среща там " имат някаква осъзнатост за света, в който живеят "  и " доста от тях насочват творчеството си към обществени и политически проблеми ".

Кандидатите би трябвало да дават отговор на следните условия: 

Българско поданство

Бакалавърска или магистърска степен, добита сред 01.01.2015 година и 31.07.2020 г.;

Стартиран развой за кандидатстване в магистърска стратегия в задграничен университет;

Високо равнище на притежаване (B2) на езика, на който ще се организира образованието.

Членовете на експертното жури на " Иди, учи и се върни "  ще търсят пристрастеност и упоритост, сериозно мислене към непрекъснато изменящата се околна среда, креативност и адаптивност. И най-много – персони с ярка характерност, които ще са жители на света, само че постоянно ще бъдат българи. Срокът за кандидатстване за стипендиите на Тук-Там е 5 юни.

 
Сега имате опция да учите в едни от най-хубавите университети в Съединени американски щати
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР